5:14 pm - Friday April 29, 8107

Trupa de teatru a Ateneului Național din Iași, în turneu pe scenele din Capitală

Echipa Ateneului Național din Iași pornește într-un amplu turneu organizat în capitală în perioada 9 – 15 noiembrie, cu 11 reprezentații ale celor mai apreciate spectacole din repertoriu curent. Din distribuțiile producțiilor propuse pentru acest turneu fac parte nume mari ale scenei din România -Maia Morgenstern, Marius Manole, Claudiu Bleonț, Vlad Rădescu, Mihai Gruia Sandu și Paul Ipate, alături de colectivul de actori ai Ateneului.

Ateneul Național din Iași, instituție publică de cultură aflată sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, a reușit în ultimii ani să se poziționeze în topul preferințelor publicului ieșean. Repertoriul bogat, calitatea producțiilor și varietatea de genuri (comedii, drame, spectacole pentru copii) au atras de-a lungul timpului diferite categorii de public pe care Ateneul a reușit să-l fidelizeze.

„Inițiativa de a prezenta producțiile Ateneului publicului bucureștean a luat naștere anul trecut, din dorința de a crea și promova un dialog cultural dintre capitala istorică și actuala capitală a României, pe fondul parteneriatelor interinstituționale și a schimbului de experiență la nivel artistic”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

„Pentru noi ca echipă, recunoașterea muncii depuse de-a lungul timpului în afara comunității noastre înseamnă foarte mult. Faptul că putem să prezentăm publicului din București, un public rafinat, divers, producțiile noastre, este un pas extrem de important în desăvârșirea efortului depus pentru promovarea artelor spectacolului”, a adăugat managerul Ateneului ieșean.

Evenimentele din cadrul turneului se vor desfășura la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra, Teatrul Excelsior, Sala Luceafărul și Sala Rapsodia iar biletele se pot achiziționa online: https://www.ateneuiasi.ro/bucuresti/ sau direct de la sălile teatrelor unde se vor desfășura evenimentele.

PROGRAM

Joi, 9 noiembrie, ora 19.00 / Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra– Îmblânzirea scorpiei, de William Shakespeare, regia Răzvan Oprea

Vineri, 10 noiembrie, ora 12.00 / Sala RapsodiaSarea în bucate, regia Erica Moldovan

Vineri, 10 noiembrie, ora 19.00 / Sala RapsodiaHangița de Carlo Goldoni, regia Florin Simion

Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 19.00 / Teatrul ExcelsiorIvan Turbincă, după Ion Creangă, regia Ion Sapdaru

Duminică, 12 noiembrie, ora 12.00 / Sala Luceafărul– Aladdin și Lampa Fermecată, regia Erica Moldovan

Duminică, 12 noiembrie, ora 19.00 / Sala LuceafărulAmadeus, de Peter Shaffer, regia Toma Enache

Luni, 13 noiembrie, ora 12.00 / Sala LuceafărulTake, Ianke și Cadîr de Victor Ion Popa, regia Ion Sapdaru

Luni, 13 noiembrie, ora 19.00 / Sala LuceafărulTake, Ianke și Cadîr de Victor Ion Popa, regia Ion Sapdaru

Marți, 14 noiembrie ora 20.00 / Sala LuceafărulPrenumele de Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patelliere, regia Radu Ghilaș

Miercuri, 15 noiembrie, ora 12.00 / Sala RapsodiaBaltagul de Mihail Sadoveanu, regia Toma Hogea

Miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 / Sala RapsodiaBaltagul de Mihail Sadoveanu, regia Toma Hogea

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;