Protest al transportatorilor, la Iaşi

Aproximativ 40 de transportatori au protestat miercuri, la Iaşi, traseul Metro – CUG, nemulţumiţi de valoarea mare a polițelor obligatorii de răspundere civilă (RCA). Transportatorii ieşeni s-au alăturat astfel colegilor din celelalte judeţe din ţară, printre care Cluj şi Biuzău, precum şi a celor din Capitală, care au organizat acţiuni similare. Protestatarii solicită modificarea legislaţiei actuale privind plata RCA, inclusiv adoptarea unei legi anti-dumping, care să protejeze transportatorii români de concurența neloială făcută de către colegii din alte ţări din Europa.

“Cerem intervenţia Autorităţii de Supraveghere Financiară, în vederea reanalizării modului de fundamentare a tarifelor RCA, care să conducă la un cost suportabil de către transportatori. De asemenea, solicităm să se acorde compensații transportatorilor pentru creșterea prețurilor la combustibil, întrucât  la începutul anului, Guvernul a majorat acciza la combustibil, urmând ca la mijlocul anului, în iunie, pare-mi-se, să o majoreze din nou. Am solicitat modificare ordonanței de guvern 43/97 privind toleranțele maxime admise”, a declarat Dorinel Asofiei, președintele Asociației Transportatorilor și Producatorilor de Mărfuri Vrac.

Reamintim că, săptămâna trecută, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, declara că nu a primit nicio revendicare oficială din partea transportatorilor. Reprezentantul Guvernului a anunţat însă că va organiza o întâlnire cu toate asociațiile și federațiile transportatorilor români în zilele următoare, pentru a găsi soluţii la problemele ridicate de către protestatari.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;