PSD nu va vota bugetul municipiului Iaşi pe anul 2024

PSD nu va vota proiectul bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Iaşi pe anul 2024, supus spre aprobare în şedinţa de luni, 12 februarie, a Consiliului Local, a anunţat duminică Bogdan Cojocaru, preşedintele PSD Iaşi.

Într-o conferinţă de presă  susţinută al sediul partidului, el a afirmat că motivul pentru care consilierii social democraţi vor vota împotriva bugetului îl reprezintă faptul că toate amendamentele înaintate de către reprezemtanţii acestei formaţiuni politice au fost respinse de către Executivul Primăriei.

“Având în vedere că niciunul dintre amendamentele depuse de colegii noştri nu a fost acceptat, votul consilierilor PSD la şedinţa de mâine (luni, 12 februarie – n.r.) privind bugetul municipiului Iaşi pentru anul 2024 va fi unul împotrivă. Deci, nu vom vota bugetul!”, a declarat Bogdan Cojocaru.

Printre amendamentele propuse de către social democraţi, dar respinse de Executiv, se numără şi cel privind suplimentarea sumelor alocate în acest an educaţiei.

“Am propus, printre altele, ca o parte din banii pe care primarul Mihai Chirica îi ţine la sertar sau îi cheltuieşte pentru realizarea de machete să fie alocaţi pentru educaţie. În acest sens am solicitat înfiiinţarea unui program care să permită copiilor ca în timpul vacanţelor, spaţiul din interiorul unităţilor de învăţământ să le fie pus la dispoziţie pentru ca aceştia să-şi poată petrece într-un mod cât mai plăcut timpul liber”, a afirmat Bogdan Balanişcu, preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD.

Reamintim că luni, 12 februarie, începând cu ora 9.00, în Sala Mare a Primăriei este programată o nouă şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Iaşi, al cărui principal punct de pe ordinea de zi îl reprezintă aprobarea bugetului general al municipiului Iaşi pe anul 2024.

Înainte de dezbaterea şi supunerea la vot a bugetului, consilierii locali urmează să aprobe proiectul de hotărâre privind alegerea noului viceprimar al municipiului, funcţie rămasă vacantă după demisia lui Cezar Baciu, în luna octombrie a anului trecut.

În altă ordine de idei, în ceea ce priveşte nominalizarea candidatului PSD pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi la alegerile locale din acest an, Bogdan Cojocaru a declarat că acesta va fi desemnat în baza rezultatelor unui sondaj de opinie.

“Atât candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi cât şi ceilalţi candidaţi pentru funcţia de primar din celelalte localităţi vor fi desemnaţi potrivit procedurilor aprobate de conducerea partidului, respectiv persoana care stă cel mai bine în sondaje va fi nominalizată pentru această funcţie”, a precizat preşedintele PSD Iaşi, care a adăugat că, în acest moment, cel mai bine plasat pentru nominalizarea la funcţia de primar al municipiului Iaşi din partea partidului, la alegerile locale, este actualul preşedinte al Organizaţiei Municipale, Bogdan Balanişcu.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;