Operele de artă ale marilor pictori români, pe băncile din Grădina Copou!

Primăria Municipiului Iași (PMI) continuă proiectul inițiat anul trecut, de amplasare în parcurile din oraș a unor bănci modelate sub formă de carte, personalizate cu versuri din opera poeților români. Astfel, după amplasarea unui astfel de mobilier urban inedit în Parcul Copou, lângă Teiul lui Eminescu și respectiv bazinul cu nuferi şi în zona „Plopii fără soț” din Bucium, în această săptămână, echipele de la Servicii Publice SA au început amplasarea băncilor personalizate în Grădina Copou, lângă bustul pictorului Nicolae Tonitza.

„Ineditele bănci, cărți din marmură create și produse în atelierele Servicii Publice SA, amplasate în parcurile și esplanadele Iașului, găzduiesc mai nou nu doar versuri ale marilor poeți, ci și celebre opere de artă ale pictorilor români. În Grădina Copou, lângă bustul marelui pictor Nicolae Tonitza, pot fi admirate admirabilele sale lucrări Cap de copil (Ciobănaș) și Vase cu maci”, precizează reprezentanții municipalității.

„Astfel de bănci vor fi amplasate în toate zonele şi parcurile din oraş. Dincolo de aspectul lor şi mesajul pe care îl transmit, ele sunt mai greu de vandalizat, având în vedere că un astfel de mobilier urban cântăreşte peste 1,2 tone”, a declarat primarul Mihai Chirica, care a spus că s-a inspirat pentru amenajarea unor astfel de bănci în urma vizitelor pe care le-a efectuat în străinătate.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;