Parcurile, muzeele și fântânile arteziene, pe lista „zonelor reci” ale Iașului

În aceste zile caniculare, ieșenii au la dispoziție câteva locuri în care se pot răcori și feri de arșiță și care se află la îndemâna oricui. Este vorba despre fântânile arteziene, parcurile, muzeele, ștrandurile și piscinele din oraș,  o hartă cu aceste adevărate „zone reci” fiind postată pe pagina de internet a Primăriei.

„Un efect cu adevărat răcoritor în aceste zile caniculare îl are fântâna arteziană de pe esplanada Victor Place (vechea stradă care face legătura între Piața Unirii și bulevardul Independenței – n.r.). O fântână arteziană se află, de asemenea, la intersecția dintre bulevardul Carol I și str. General Toma Dumitrescu, la intrarea în Parcul Expoziției, iar o alta în Grădina Palas. Desigur, la îndemână pentru adăpostirea în fața puternicelor raze solare sunt și Grădina Botanică, Parcul Expoziției, Parcul Copou, Parcul Regina Maria din Podul Roș, Parcul Independenței sau Parcul Gulliver, din spatele Librăriei Junimea, sau parcul din fața grupului statuar al Voievozilor din Piața Mihai Eminescu”, declară primarul Mihai Chirica.

Alte locuri „răcoroase” recomandate ieșenilor de către edil sunt: parcul de lângă Școala „Elena Cuza” (zona Canta), parcul„ Sfântul Anton de Padova”, parcul grădină ANL (în zona Bicaz), parcul din Piața Voievozilor, parcul din zona Bisericii „Sfântul Nectarie”, Parcul Palatului Culturii, Grădina Publică Palas, Parcul „Elena Doamna”, Parcul „Grigore Ghica”, Parcul din Târgu Cucu sau Parcul Tineretului, situate în zona facultăților de pe Splai Bahlui Mal Stâng. La rândul lor, salba de muzee ale Iașului oferă spațiul necesar atât pentru culturalizare, cât și pentru tragerea sufletului pe timp de caniculă, Muzeul „Mihail Sadoveanu”, Casa de Cultură a Municipiului „Mihai Ursachi”, Muzeul „Mihai Eminescu”, Muzeul Universității, Muzeul Militar, Muzeul „Vasile Pogor”, Casa Memorială „Nicolae Gane”, Muzeul Poni – Cernătescu, Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”, Palatul Culturii, Muzeul Uniri sau Muzeul Municipal „Regina Maria” fiind doar câteva dintre numeroasele unități muzeale care pot constitui refugii binevenite în aceste zile călduroase. Nu în ultimul rând, ștrandurile și piscinele reprezintă adevărate oaze de răcoare, printre acestea numărându-se  Ștrandul Municipal, Băile Nicolina („Purcica”) sau Baza de Agrement „Ciric”, locuri în care ieșenii se pot refugia în caz de caniculă.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;