Iașul și-a desemnat câștigătorii fazei județene a Concursului Național “Alege! Este dreptul tău!”

În organizarea Inspectoratului Școlar Județean, având ca partener Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatoruluii, la sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” etapa județeană a Concursului național pe teme privind protecția consumatorului „Alege! Este dreptul tău!”. Aflată la cea de-a XVIII-a ediție, competiția al cărei scop este educarea şi conştientizarea tinerilor asupra drepturile pe care le au în calitate de consumatori reprezintă în fiecare an o provocare atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Tema concursului, „Influența practicilor comerciale incorecte asupra deciziei tânărului consumator”, a fost una generoasă, având în vedere interesul manifestat de către participanți.

Elevii claselor de nivel liceal IX-XI au avut de susținut un test grilă din legislația specifică protecției consumatorului și de realizat un eseu pe care l-au prezentat Comisiei județene de jurizare. În componența acesteia au fost reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorului, ai agenților economici și ai presei locale. Controlându-și cu succes emoțiile, concurenții au reușit să convingă membrii comisiei că sunt bine informați, recunosc practicile comerciale incorecte și sunt destul de vigilenți, astfel încât să nu devină victime ale acestora.

Câștigătorii acestei ediții sunt: Premiul I – Pagîn Antonela, clasa a XI-a; Premiul al II-lea- Gâdiceanu Andreea – Denisa, clasa a X-a, și Premiul al III-lea- Puzderi Ana, clasa a IX-a, toți elevi ai Colegiului Economic „Virgil Madgearu”- Iași, profesor coordonator Liana Jescu.

Tofan Robert-Ștefan, din clasa a XI-a, de la Liceul Tehnologic Economic de Turism, profesor coordonator Andriescu Camelia, a obținut Mențiune.

Eforturile câștigătorilor au fost răsplătite pe măsură de către sponsorul concursului, Dante Internațional, care a acordat premianților carduri cadou în valoare totală de 1000 de lei.

Elevele Pagîn Antonela și Gâdiceanu Andreea–Denisa vor reprezenta județul Iași la etapa națională a concursului, care va fi organizată de Ministerul Educației în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, în luna iunie 2022, la Năvodari.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;