Patru focare noi de coronavirus la Iaşi. Două dintre acestea, la unităţi de învăţământ din municipiu

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunţat marţi, 5 octombrie, apariţia a patru noi focare de COVID-19 în judeţ.

Primul dintre acestea, la Institutul de Psihiatrie „Socola” – Secţia III Acuţi (etaj), unde în urma examenului epidemiologic efectuat în această dimineaţă, patru pacienţi au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. Pacienții pozitivi au fost izolați în spital şi s-a efectuat curățenia și dezinfecția spațiilor secției.

Cel de-al doilea focar se înregistrează tot la Institutul de Psihiatrie „Socola” – Secția IX Cronici Îngrijiri paliative, unde cinci persoane, respectiv două cadre medicale şi trei pacienţi, au fost, de asemenea, confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Pacienții pozitivi au fost izolați în spital. S-a efectuat curățenia și dezinfecția spațiilor secției, iar personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu sub monitorizare medicilor de familie.

Al treilea focar anunţat de DSP este cel de la Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil”, unde 32 de elevi şi opt cadre didactice au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. Toți pozitivii sunt izolați  la domiciliu, sub monitorizarea medicilor de familie, iar cursurile au fost suspendate pentru o perioadă de 14 zile.

Al patrulea focar a fost înregistrat tot la o unitate de învăţământ din municipiul Iaşi, respectiv la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, unde 26 de elevi și trei cadre didactice) au fost depistaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Toți pozitivii sunt izolați  la domiciliu, sub monitorizarea medicilor de familie, cursurile fiind suspendate pentru 14 zile.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;