4:34 pm - Saturday October 16, 7604

933 de elevi şi 221 de profesori, infectaţi cu virusul SARS-CoV-2

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a dat publicităţii situaţia actualizată a cazurilor de COVID-19 confirmate în unitățile de învățământ de pe raza județului Iași.

Astfel, potrivit raportării DSP, marţi, 12 octombrie, la nivelul judeţului Iaşi erau înregistrate 57 de cazuri de antepreșcolari/preșcolari confirmați COVID-19, din care trei cazuri de antepreşcolari şi 54 de cazuri de preşcolari.

În ceea ce priveşte numărul elevilor confirmați cu COVID-19, situaţia era următoarea: 176 de  elevi din clasele I-IV, 712 de de elevi din clasele V-XII, 14 cazuri la şcoala post-liceală sanitară, un caz la şcoala profesională şi 30 de studenţi, în total 933 de cazuri.

La acestea se adaugă 221 de cadre didactice confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi 51 de persoane din cadrul personalului didactic auxiliar/personal nedidactic.

În judeţul Iaşi există, la această oră, 127 de grupe de învățământ preșcolar şi primar care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, 363 de clase de învățământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, la care se adaugă Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iaşi, Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi, Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) nr. 8 Iaşi, Grădiniţa cu Program Normal (GPN) nr. 20 – structură a Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 8 Iaşi şi Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) nr. 18 din Iaşi.

În unităţile şcolare menţionate au fost luate măsuri de prevenire şi combatere a răspândirii virusului: izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete), reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;