Rețeta unei pizzerii de succes la nivel european

După ce a fost clasată de ghidul 50 Top Pizza pe locul 49 în Europa, reprezentanții Zano prezintă ieșenilor trofeul primit în urmă cu o lună la Madrid.

La doar un an și jumătate de la deschidere, pizzeria ieșeană Zano obține o recunoaștere la nivel european, fapt aproape de neimaginat în acest domeniu. Acest lucru, se pare, nu se obține ușor și nu este nici o chestiune de noroc. Ține de viziune, de strategie și de curajul de a face lucrurile într-un mod autentic, până în cele mai mici detalii.

După ce și-a terminat studiile în psihologie, în Mare Britanie, ieșeanul Alex Gafițianu a decis să înceapă o carieră de antreprenor în horeca. În călătoriile sale, a vizitat locuri și a întâlnit oameni care l-au inspirat în ceea ce privește direcția pe care urma să o abordeze. Astfel, pizza a fost una dintre principalele opțiuni.

Odată stabilită direcția, a ales să se consulte cu cei mai buni și a contactat aproape o sută de pizzaiolo – echivalenți ai chefilor, dar specializați în pizza. Dintre puținii cu care a reușit să discute, a avansat în discuții cu trei, iar, în cele din urmă, a decis să pornească la drum cu Giovanni Santarpia din Florența, cotat de ghidul 50 Top Pizza ca fiind numărul 61 în lume și 29 în Italia.

Împreună au construit meniul pizzeriei Zano, bazat pe rețetele tradiționale, dar și inovatoare în care Giovanni Santarpia aduce constant combinații surprinzătoare și pline de gust.

Studiile în psihologie ale lui Alex l-au ajutat să definească un cadru care să faciliteze petrecerea unor momente plăcute și crearea unor experiențe memorabile pentru iubitorii de pizza, Zano fiind declarat un loc dedicat socializării.

Giovanni Santarpia a remarcat de la început la Zano o echipă unită, harnică și dornică să facă lucruri de calitate, care să contribuie la crearea unor momente memorabile pentru cei care îi trec pragul. Totodată, a împărtășit din experiența și cunoștințele lui, inspirându-i pe cei din echipa Zano să păstreze ingredientele obligatorii pentru o pizza de calitate și să respecte cu strictețe rețetele, pentru ca savoarea să rămână mereu aceeași.

Cei care vor să se bucure de toate acestea sunt așteptați la Zano în Iași, pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, în T17.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;